over ons

linkerkolom-overons-stratingzwartwit
Riki Stichting Henderika

Over ons

De Riki Stichting is in 1998 op particulier initiatief opgericht. De Riki Stichting bedenkt, organiseert en financiert projecten die het welbevinden van kwetsbare groepen verbeteren. Wij werken samen met gerenommeerde organisaties en instellingen. Daar waar mogelijk proberen we groepen met elkaar in contact te brengen.

Elk seizoen organiseren wij met onze partners door het hele land activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. We werken hierbij voor een aantal jaren samen met circa 50 verzorgingshuizen, 50 Zonnebloemafdelingen en 50 basisscholen door heel Nederland. Wat we belangrijk vinden is ook scholieren te betrekken bij onze activiteiten. We brengen zo oud en jong met elkaar in contact. Ze kunnen plezier hebben met elkaar en veel van elkaar leren.

Daarnaast steunen wij structureel of eenmalig een aantal organisaties wiens werk wij waarderen. Mensen met elkaar in contact brengen, hen motiveren om iets te doen voor iemand die het nodig heeft, dat is wat wij en deze bevriende organisaties willen bereiken.

Founder

"Geld geven is een voorrecht."

Adriaan (Ad) Strating (3 maart 1937-27 december 2012) is de founder van de Riki Stichting. De stichting is vernoemd naar zijn moeder, Henderika Strating-Spijkerman, koosnaam Riki. Haar levenshouding - blij, zorgzaam en met een groot hart voor de medemens - heeft Ad Strating geinspireerd tot het oprichten van de Riki Stichting. Ad heeft zich veel ingezet om eenzaamheid bij ouderen te verminderen en te voorkomen.

Op 27 december 2012 is Ad van ons heengegaan. Wij missen zijn inspiratie en zijn markante persoonlijkheid. Zijn warmte in ons hart is bllijvend. Wij zetten zijn zorgzaamheid, blijheid en naastenliefde voort in het werk van de Riki Stichting.

"Samen sterk..."