Vrolijke paasgroet

Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem bezochten de afgelopen dagen ruim 16.000 ouderen om een pakketje met wat lekkers te brengen. Veel ouderen genieten sinds 2007 van deze bijzondere paastraditie van de Riki Stichting.

Zonnebloemvrijwilligers bezochten ouderen thuis en de kinderen gingen naar verzorgingshuizen om paaspakketjes rond te brengen bij bewoners en samen iets in het thema Pasen te doen. In Ouderkerk volgden kinderen van basisschool 't Kofschip bijvoorbeeld met de bewoners van Theresia een Pasen-muziekles en in Groningen maakten de leerlingen van het Gomaruscollege paasdoosjes met cliƫnten van De Es. Op andere plaatsen droegen kinderen gedichten voor, genoten oud en jong gezamenlijk van een paasontbijt en versierden kinderen de recreatieruimte met zelfgeknutselde paasslingers.

Betekenisvolle ontmoetingen waarbij jong en oud elkaar beter hebben leren kennen.

- 30 maart 2016 -